Geschiedenis

Wij reiken oplossingen aan sinds 1949

1949
Patent

Patent

Fermax start zijn business traject met de lancering op de Spaanse markt van de interfoon-radio, de eerste radio-intercom ooit voor industrieel en professioneel gebruik.

1952
MERK

MERK

De FERMAX naam werd geregistreerd, samengesteld uit de combinatie van de voor-en achternaam van de oprichter van de onderneming.

1963
Eerste toegangssysteem

Eerste toegangssysteem

Lancering van “Fonoporta”, een elektronische intercom voor gebouwen. Dit wordt beschouwd als het eerste elektronische toegangssysteem van Fermax, het eerste in zijn soort (voor lange tijd) dat in Spanje is ontworpen.

1970
 Generalisatie

Generalisatie

Intercom toegang werd wijdverspreid in heel Spanje. Een voorbeeld hiervan is het Serie 24 intercompaneel, in 4 mm aluminium met een versterkt circuit, inbouwdoos en drukknoppen met kaarthouder. Fermax begint met exporteren.

1973
Ramón Benedito

Ramón Benedito

Barcelona 1945. National Design Award.
Buitengewoon ontwerper van industriële producten en consumptiegoederen op het gebied van elektronica, IT of wetenschappelijke en technische instrumenten. Hij heeft gewerkt voor bedrijven als Vieta, Balay, Indo, Carlsberg, Compak, Fujitsu, Grok, Henkel, Rank Xerox, Renfe, Repsol, Roca en Volpak.

1974
T-1 Telefoon

T-1 Telefoon

Ramón Benedito ontwierp zijn eerste product voor Fermax: de T-1-wandtelefoon. Tot ‘87 werden ongeveer 4.500.000 eenheden vervaardigd, waarvan er één te zien was in het Reina Sofía-museum als benchmark in het Spaanse ontwerp van de jaren '70.

1980
Videofonie systeem

Videofonie systeem

De Fermax videofoon was het eerste Spaanse videofonie systeem. Het was een wereldwijd gepatenteerde uitvinding van het digitale videofonie systeem, ontworpen voor residentiële complexen. Fermax begint zich te ontwikkelen op de internationale markten.

1986
 Intel Monitor

Intel Monitor

Flush-fit monitor, vervaardigd van slagvast ABS-plastic, gekrulde kabel met vandalismebestendige grip, uitbreidbaar tot 0,50 m. Met 5" anti-reflectiescherm en automatische aan-schakelaar. Zeer goed geaccepteerd in de verschillende markten.

1990
Kleur

Kleur

Er kwam een nieuwe generatie videofonie aan met kleurenafbeeldingen en de eerste prototypes met beveiligings- en telecommunicatieconcepten.
De eerste monitor in deze serie heette Citymax.

1991
Deurpaneel Cityline

Deurpaneel Cityline

Fermax lanceert de Cityline serie. Het ontwerp van Ramón Benedito moest in de markt een revolutie veroorzaken als het eerste elektronische deurbelpaneel met een gebogen convex aluminium profiel. Geïnstalleerd in meer dan 1.500.000 gebouwen, zou het ook erkend worden in 1991 met de Valencia Award voor innovatie in industrieel ontwerpen.

1994

MDS Digital

MDS is een digitaal videofoon systeem gericht op gebouwen en wooncomplexen met verschillende toegangspunten. De installatie gebeurt met bedrading van het bustype die intercommunicatie in het gebouw en toegangsbeheer mogelijk maakt door middel van lezers en liftbesturing.

1999
Conversie paneel

Conversie paneel

Het "lijstwerk" werd op de markt gebracht, een esthetische aanvulling voor de Citymax deurtelefoon, een zeer succesvol model. In een extra plat formaat met een gepolijste afwerking bedekt deze de gaten die achterblijven bij de vorige apparatuur en vermijdt de vuile vlekken op de muur die vaak voorkomen.

2000
Bruto antivandaal paneel

Bruto antivandaal paneel

Bruto, het doorlopende profiel en modulaire samenstelling vandalismebestendig paneel, integreert alle beste kwaliteiten: weerstand, technologie en schoonheid. Gemaakt door aluminium injectiesysteem voor maximale weerstand.

2004
Loft monitor

Loft monitor

Fermax presenteert zijn nieuwe Loft-monitor voor opbouw-installatie, het eerste product dat is ontworpen om te worden vervaardigd door robotachtige productielijnen, te worden gemaakt in ABS-plastic met een hoge impact, met een gestructureerde, gemakkelijk te reinigen afwerking en ultraviolette bescherming. Na verloop van tijd zou het het best verkopende videofoonsysteem worden.

2005
Halo Panel

Halo Panel

Het videofoonsysteem van Ramón Benedito werd in 2007 door ADI-FAD erkend met het zegel "DELTA Selection 2007", waarbij de innovatieve waarde, conceptuele vernieuwing, formele uitwerking en productiekwaliteit werden erkend.

2007
iLoft - Monitor extra plat opbouw

iLoft - Monitor extra plat opbouw

Compact en extra plat, het ontwerp onderscheidt zich door een transparante polycarbonaat lamina die een neutraal oppervlak bedekt, een enkelvoudige audio-uitgang, verchroomde drukknoppen en een scherm van topkwaliteit en helderheid. Het werd herkend door ADI-FAD, met het zegel "DELTA Selection 2007".

2008
Kit City

Kit City

De nieuwe digitale videofoonkits van City kwamen uit. Ze omvatten het CITYLINE-paneel van FERMAX voor eengezinswoningen.

2009
NEW Cityline deurpaneel

NEW Cityline deurpaneel

Evolutie van Cityline paneel met waterdichte knoppen en digitale versie; gemaakt om het vorige model te vervangen. Het belangrijkste kenmerk is de duurzaamheid van alle componenten.

2010
 Inkey lezer

Inkey lezer

De thermische vingerafdruklezer is de allereerste biometrische toegangscontrole van Fermax.

OneToOne

OneToOne

OneToOne is het resultaat van de evolutie van FERMAX Access Control-systemen. Een wereldwijde standaard die iedereen verwelkomt: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, maar ook mensen met gehoor- of visuele problemen.

Skyline Digitaal paneel met proximity lezer

Skyline Digitaal paneel met proximity lezer

Skyline integreert mechanische en biometrische toegangscontroles en informatie-apparaten in eenzelfde deurpaneel met dezelfde kleur. Met Skyline configureert u alle gewenste composities in een wooncomplex, gebouw, vrijstaande woning of kantoor met slechts 28 verschillende modules. Het is een wereldwijd product dat in staat is om aan alle behoeften van de markt te voldoen.

2011
 iLOFT parlofoon

iLOFT parlofoon

De iLOFT-telefoon is een compact en extra slank deurtelefoon die handsfree kan communiceren met het buitenpaneel..

2013
SMILE monitor

SMILE monitor

Smile is een nieuwe videofoon ervaring. Het is cool en slim. Met een ontwerp dat een perfecte integratie in elke omgeving mogelijk maakt.
Een geavanceerde managementmonitor, met handsfree communicatie, krachtige functies en zeer gebruiksvriendelijk.

2014
 VIVO monitor

VIVO monitor

IP-technologie. Videofonie met een hightech 7-inch capacitief aanraakscherm. VIVO biedt uitgebreide en effectieve controle over communicatie, beveiliging en comfort.

2016
 VEO monitor

VEO monitor

Eenvoudig en functioneel. Comfort en gemak.

De VEO-monitor is gemaakt van slagvast ABS-plastic. Getexturiseerde afwerking voor eenvoudige reiniging en bescherming tegen ultraviolette stralen om meer weerstand te bieden aan het licht.

VEO heeft een 4,3 "kleuren TFT-scherm. Het unieke ontwerp van de handset met een magneet stelt de gebruiker in staat om het weer correct in de juiste positie te plaatsen wanneer het gesprek is beëindigd.