System MEET firmy FERMAX: Technologia IP dla nowego Domu Cyfrowego

26 sierpień 2019

Systemy wideodomofonowe IP stają się coraz bardziej popularne nie tylko w środowiskach przemysłowych, ale także podczas tworzenia projektów mieszkaniowych. Sektor bezpieczeństwa zmierza w kierunku technologii IP. Ponadto, wideodomofon jest kluczowym systemem, który powinien być traktowany jako łącze pomiędzy użytkownikiem a systemami bezpieczeństwa ze względu na jego możliwości integracyjne. Dzięki systemowi MEET, można łatwo zintegrować systemy nadzoru wideo i odbierać alarmy w domu. System może być zintegrowany z systemami automatyki domowej innych firm oraz rozwiązaniami kontroli dostępu.

MEET, najbardziej zaawansowany system IP firmy FERMAX, został specjalnie zaprojektowany do komunikacji mieszkaniowej. Bezpieczny, niezawodny i wyposażony w najnowocześniejsze funkcje, zapewnia doskonałą jakość dźwięku i obrazu, z funkcją przekierowywania połączeń. Ponadto jest łatwy w instalacji i utrzymaniu, a jego pojemność jest niemal nieograniczona. System z 100% technologią IP opartą na wysoce wydajnej, elastycznej i mocnej infrastrukturze typu P2P.

Jak zauważył Juan Madrid, Dyrektor Rozwoju Biznesu i Kierownik ds. produktów IP w FERMAX, „Technologia drugiej generacji systemu MEET pozwala naszym klientom korzystać z najwyższej klasy 100% systemu IP, kompatybilnego nawet z infrastrukturą GPON, oraz szerokiego zakresu wbudowanych funkcji bezpieczeństwa, takich jak czytnik zbliżeniowy, sterowanie windą, rozpoznawanie twarzy, wizualizacja CCTV i wykrywanie alarmów”.

Urządzenia komunikują się bezpośrednio, dlatego też MEET nie wymaga jednostek centralnych ani serwerów, które mogłyby zagrozić dostępności systemu w przypadku nieprzewidzianego błędu. MEET umożliwia instalatorowi dowolne przydzielanie zakresu adresów IP zgodnie z potrzebami każdego projektu, a tym samym ułatwia sterowanie sieciami w każdym budynku.

System MEET, wprowadzony na rynek w styczniu 2018 roku, został już z powodzeniem przyjęty przez integratorów FERMAX na całym świecie. „Opinie rynku są bardzo pozytywne, zwłaszcza ze względu na elastyczność systemu, jego zdolność do integracji ze sterownikami lub czytnikami z interfejsem Wiegand oraz do monitorowania kamer CCTV poprzez protokół RTSP. Wszystkie te cechy pozwalają systemowi spełnić wymagania projektowe różnych rynków na całym świecie” - zapewnia Francisco Alapont, Dyrektor Działu Rozwiązań i Biznesu Cyfrowego w FERMAX.

100% technologia IP i najlepszy design: Doskonała kombinacja dla najbardziej wyjątkowych projektów mieszkaniowych​

MEET to system, który ożywia nowoczesne panele cyfrowe zawierające potrójny system kontroli dostępu: rozpoznawanie twarzy, klawiaturę i czytnik zbliżeniowy. System składa się z paneli cyfrowych, paneli jednoprzyciskowych, monitorów dotykowych, centrali portierskiej i różnych akcesoriów. Na przykład panel KIN to interaktywne rozwiązanie z ekranem dotykowym. Panel jest elegancki i konfigurowalny, a jednocześnie umożliwia odwiedzającym prostą interakcję z interfejsem użytkownika. Konstrukcja i intuicyjna obsługa to cechy wyróżniające panel MILO i centralę portierską MEET.

W przypadku mieszkań, MEET oferuje monitory wewnętrzne o prostej i kompaktowej konstrukcji. Monitor WIT PoE, ze swoją technologią i ekskluzywnością, został specjalnie zaprojektowany do integracji automatyki domowej i pasuje do najbardziej wyszukanych wnętrz; monitor MIO, jest symbolem nowoczesnych rezydencji miejskich, reprezentowany przez swoją kompaktową i prostą konstrukcję.

Funkcja przekierowania połączenia na smartfon jest jednym z kluczowych celów osiągniętych dzięki aplikacji MEET ME, która charakteryzuje się wysoką rozdzielczością obrazu nawet w trybie portretowym. Jest to nie tylko dodatkowy gadżet, ale również część podstawowych funkcji MEET, które wdrażają tę funkcję jako standardową przy zerowych kosztach. „Łączność jest podstawą strategii FERMAX. Dzięki systemowi MEET możemy zaoferować naszym instalatorom bezproblemowe i lepsze doświadczenie, domyślnie podłączając nasze monitory MEET bez dodatkowych kosztów związanych z serwerami, bramkami i licencjami. Wymagane jest tylko jedno połączenie internetowe dla budynku” - dodaje Francisco Alapont.

Łatwość instalacji w parze z konkurencyjnymi cenami

Konkurencyjność jest kluczowa dla firmy FERMAX, a technologia MEET IP umożliwia zaoferowanie kompletnego pakietu funkcji już wbudowanych w produkt bez podnoszenia jego ceny. „Nasi klienci skorzystają z szerokiej gamy funkcji domofonowych i bezpieczeństwa we wszystkich produktach MEET. Dodaje to wartość do systemu MEET i powraca do instalatora jako rozwiązanie „pod klucz” pod względem łatwości instalacji i redukcji kosztów” - mówi Juan Madrid. Zapraszamy do obejrzenia prezentacji wideo, aby odkryć system, który odpowiada na potrzeby największych projektów i oferuje rozwiązania dla najbardziej wymagających wyzwań technicznych.

Odkryj MEET w tym filmie.