NOWA WERSJA APLIKACJI FERMAX FOR REAL Z ROZSZERZONĄ RZECZYWISTOŚCIĄ - INTERAKCJA Z PRODUKTEM FERMAX ZA POMOCĄ SMARTFONA LUB TABLETU

15 grudzień 2019

Opracowana i uruchomiona w 2014 roku aplikacja z rozszerzoną rzeczywistością na smartfony i tablety FERMAX FOR REAL ma teraz nową, ulepszoną wersję. Zawiera nowe produkty, bardziej nowoczesny design i nowy marker uruchamiający rozszerzoną rzeczywistość. Użytkownik może wchodzić w interakcję z produktem tak, jakby był on prawdziwy i zobaczyć, jak będą wyglądały systemy wideodomofonowe Fermax na zewnątrz i w domu. To wielka zaleta rozszerzonej rzeczywistości - możliwość połączenia świata wirtualnego ze światem rzeczywistym, wzbogacając ten drugi.

Wiodąca hiszpańska marka systemów wideodomofonowych odświeżyła swoją aplikację z rozszerzoną rzeczywistością FERMAX FOR REAL, oferując użytkownikowi bardziej dynamiczne, interaktywne i funkcjonalne doświadczenie. W tej wersji aplikacja zawiera kompletny wybór paneli zewnętrznych oraz terminali DUOX (system 2-żyłowy) i MEET (system IP) oraz główne technologie wideodomofonów Fermax.

DZIĘKI FERMAX FOR REAL WIDEODOMOFONY FERMAX SĄ DOSTĘPNE DLA KAŻDEGO​

Nie ma konieczności, aby firma monterska przychodziła z walizką pełną próbek. Tablet czy smartfon w kieszeni instalatora wystarczy, by przedstawić klientom zarówno panele zewnętrzne, jak i odbiorniki (monitory i telefony) w katalogu Fermax, zobaczyć je na ścianie, tak jakby były już zainstalowane przy wejściu lub w domu, czy pokazać, jak działają.

Podczas uruchamiania aplikacji użytkownik wchodzi do menu, w którym przedstawiane są główne elementy instalacji: panel zewnętrzny i odbiorniki wewnętrzne. Użytkownik może wybrać produkt, który chce zobaczyć, a system pokaże obraz produktu, jego charakterystykę lub dostępne opcje i modele. Użytkownik może nawet zobaczyć urządzenie w 3D i obrócić je do 360º.

Aby uzyskać dostęp do rozszerzonej rzeczywistości, należy umieścić nowy marker na ścianie, na której umieszczony zostanie panel lub terminal wewnętrzny i uruchomić przycisk AR. Użytkownicy posiadający stary marker będą musieli pobrać nowy z samej aplikacji lub ze strony internetowej Fermax

Od teraz na ekranie tabletu czy smartfona pojawi się wirtualny obraz produktu na rzeczywistej powierzchni, a użytkownik będzie mógł wchodzić z nim w interakcję poprzez ekran: wykonywać połączenia z panelu zewnętrznego, odbierać połączenia z monitora, uruchamiać lub wyłączać funkcję „Nie przeszkadzać”, sprawdzać menu OSD monitorów, dołączać akcesoria instalacyjne w przypadku paneli Skyline i Cityline itp. Wiele opcji, dzięki którym użytkownik końcowy może przetestować produkt, jakby był już zainstalowany.

With this innovative commercial tool, Fermax once again shows its ability to position at the forefront of residential communication technology. Find out all the details at www.fermax.com and download FERMAX FOR REAL for free from Google Play or the App Store

Dzięki temu innowacyjnemu narzędziu handlowemu, Fermax po raz kolejny pokazuje, że jest w awangardzie zmian technologicznych z zakresu komunikacji w budynkach mieszkalnych.  Poznaj wszystkie szczegóły na stronie www.fermax.com i pobierz FERMAX FOR REAL za darmo w Google Play lub App Store