Fermax w luksusowym One57.

24 listopad 2014

System Lynx Fermaxa został wybrany przez twórców najbardziej prestiżowego drapacza chmur na świecie – One57, który został już uznany za ikonę Manhattanu. Technologia ta zapewnia kompleksową komunikację, poczucie bezpieczeństwa i komfortowe zarządzanie w budynku.
...

Fermax wkroczył na rynek amerykański torując drogę systemom IP. Jako pionier zaczął swą działaność od razu od najwyższej półki. Nasza technologia zotała wybrana do budynku One57, najbardziej reprezentatywnego i innowacyjnego, znajdującego się w samym centrum miasta, w prestiżowej lokalizacji, będącej międzynarodową kolebką kulturalną.

Rekordowy One57

Budynek o wysokości 306 m i 90 piętrach składa się z 135 luksusowych apartamentów, a także z hotelu (Park Hyatt) z 210 pokojami. Bije rekordy na wielu polach. Z jednej strony w 2014 r. uznany został za najwyższy budynek mieszkalny nie tylko w Nowym Jorku ale i w całym zachodnim świecie. Z drugiej strony jeden z jego apartamentów został sprzedany za 90 milionów dolarów i była to najwyższa dotąd kwota jaką zapłacono za mieszkanie w tym mieście. Jak zdradził Gary Barnett, Dyrektor Naczelny Extell Development Company, wszyscy właściciele najwyżej umieszczonych 19 apartamentów zdążyli już je sprzedać za łącznie ponad miliard dolarów.

VIVO, więcej niż videodomofon w One57

W One57 wybrano Vivo - najbardziej zaawansowany technologicznie system zarządszania budynkiem. Zainstalowano ponad 190 szklanych, 7 calowych monitorów, co zapewniło szeroki wybór intuicyjnych funkcji, na myśl przywodzących funkcje stosowane powszechnie w smartfonach i tabletach.

FILE
Name: One57